Jag är feminist. Antingen tänker du nu "Heja, tjänare polarn!" eller så kanske du tänker något i stil med "ÅH NEJ VAD ÄCKLIGT MÅSTE SPY BRB USCH OCH FY :'(".
Om du tänkte någonting som liknade det första så säger jag Heja, tjänare Polarn tillbaka. Om du tänkte det andra alternativet så hoppas jag verkligen att du tar fram google, söker på feminism, hittar en pedagogisk förklaring på't och återkommer sen. Ok? :)
 
Nåväl, är inte jättebekväm att skriva om sånt här, mitt medium när det kommer till att diskutera politik är nog talet. Men tänkte ge det ett försök, hittade nämligen en väldigt trevlig blogg nyss som inspirerar mig till detta:
 
www.flickvänsmaterialet.blogg.se
 
helt otroligt roligt och superbra!
 
<3 Fem av fem skitglada katter <3
 
Aja, anledningen till att jag vill att det ska vara jämlikt i samhället kan jag förkorta lätt till:
Jag vill att alla ska ha utrymme att vara sig själv.
Oavsätt härkomst, 
sexuell läggning,
kön (och ja, det finns fler än 2 kön),
religion,
 
så måste det finnas utrymme för att vara SIG SJÄLV. För att kom igen, vi människor strävar hela livet efter att försöka uppnå någon sorts lycka. För att vara lycklig måste man börja med att tillåtas uttrycka sig själv. Får man inte göra det känner man sig lätt värdelös och trust me, det gör INGEN lycklig.
 
Att kvinnor är i underläge i hela världen är väl ingen nyhet för någon (hoppas jag?) och det är detta vi feminister vill ändra på.
 
På tumblr, en av mina favoritställen på internet (SÅ. MYCKEt. BRA. INSPIRATION.) så finns det en blogg som heter We Are What Feminists Look Like
http://wearewhatfeministslooklike.tumblr.com/
 
Detta är ett projekt där folk kan lägga upp bilder på dem själva under taggen #thisiswhatafeministlooklike som visar på att feminister behöver inte vara håriga manshatare utan vem som helst. Tycker det är ett väldigt bra initiativ då folk gärna fokuserar på att försöka få sina fördomar uppfyllda istället för att lyssna på alla de grymma argumenten man kommer med. För övrigt är det inga fel på håriga människor, men gillar inte manshatare, tycker det förstör syftet.
 
Aja, nu orkar jag inte skriva om detta mer. Ska ta ett bad och sen ligga och spela skyrim ett tag. :)
 
#thisiswhatafeministlooklike
 
puss.